38-Kurtuluş günümüz

Resmi kurtuluş günümüz 23 Temmuz’dur. Ama aslında Hatay’a 5 Temmuz 1938’de, Türk Ordusunun Hatay topraklarına ayak basarak Fransızlarla ortaklaşa Hatay’ı idareye başladığı gün kurtulmuştur.

19 yıl süren hasret ve acı dolu günlerde bu topraklarda yaşayan Hataylıların neler çektiğini anlatmak için ciltler dolusu kitapları kaleme almak gerekir. Bu satırlarımı sanırım Hatay Kurtuluş Savaşı’nın nasıl çetin koşullar altında başarıldığını, kurtuluşun tek başarıcısının Ölümsüz Atatürk olduğunu, mutlu sonun O’nun demir iradesi sayesinde gerçekleştiğini anlayabilirler.

Tanrı’nın bütünleşmiş iradesi olan Kahraman Mehmetçik, 5 Temmuz 1938’de Hatay’a ayak bastığı gün 19 yıllık hasret sona ermiş, Büyük Kurtarıcımız Atatürk “Yurtta Barış, Dünyada Barış” İlkesinin canlı bir örneğini tüm dünyaya kanıtlamıştır.

300 yıldan beri batı dünyasında şu kanı kesinleşmişti:

“Salibin (haç) girdiği yere hilal bir daha dönemez..”

Büyük Kurtarıcı 300 yıllık bu inanışı kökünden yıkmış, şanlı hilal, salibi girdiği yerden kovarak Hatay ufuklarında sonsuza dek dalgalanmaya başlamıştır. Biz bu başarıyı, bu zaferi Türk ulusunun, Türk yurdunun kurtarıcısı, kurucusu olan En Büyük Türk’e borçluyuz.

Her yıl tükenmez sevinç ve heyecan dalgaları içinde kutladığımız kurtuluş gününde Ulu Önder’i, şehid ve gazilerimizi bütün varlığımızla şükranla anar, huzurlarında minnetle eğiliriz.